Analyse voernijd

Zoals beloofd in het vorige bericht hierbij de analyse van het filmpje van Cesar Millan.
Laten we allereerst het filmpje nog maar eens gaan bekijken:

Analyse:*

Voernijd is een zeer gevaarlijk probleem en zou nooit op deze manier behandeld moeten worden.

Holly (de hond) geeft rond 00:15 aan dat CM (Cesar Millan) de voerbak niet weg moet halen. Ze snauwt en snapt naar hem, maar bijt hem niet! Rond 00:19 geeft CM zijn ‘tssssstttt’ geluid en stoot haar tegen de keel, dit is voor de hond pijnlijk genoeg om achter uit te gaan CM beweegt hierbij gelijk naar voren. De hond gromt en snapt naar CM maar het helpt niet om CM te laten stoppen. De hond leert nu dat dit soort signalen geven geen enkel effect hebben op CM.

Rond 00:45 geeft Holly kalmerings signalen af. Ze draait haar hoofd, likt haar lippen, gaat zachter kijken en gaat erbij liggen. Waarschijnlijk voelt ze nu meer de pijn van de stoot die CM heeft uitgedeeld terwijl de adrenaline aan het verminderen is

Vanaf 00:54 geeft ze nog meer kalmerings signalen af naar CM. Het afdraaien van haar hoofd van links naar rechts en van rechts naar links. Op een gegeven moment zegt CM ‘nu is ze ontspannen’, terwijl de ontspanning er eigenlijk niet is.

CM besluit om zijn hand op de neus van Holly te plaatsen, waarom hij dit doet? geen idee… Op het moment dat hij met zijn hand de snuit raakt geeft holly een signaal door zijn lip omhoog te trekken, CM trekt zijn hand weg en maakt zijn ‘tssssstttt’ geluid weer. Deze keer weet ze dat grommen, snappen en kalmerende signalen niet werken dus haar enige optie die overblijft om het gevaar te verwijderen is te bijten.

Einde analyse.

* De analyse is niet door mij gemaakt maar door Eric Filler Deze heeft op Facebook uitleg gegeven wat er volgens hem gebeurd in het filmpje. Ik ben zo vrij geweest om dit te vertalen.

, ,