Baknijd en “de verwaande ober routine”

Heeft u ooit wel eens meer dan een uur in een restaurant aan de soepstengels zitten knagen, zonder dat u zelfs nog maar een bestelling had gedaan? “Waar blijft die ober? Ik wou dat hij een beetje opschoot”. De “verwaande ober routine”, roept dezelfde reacties op bij honden die agressief reageren op mensen die in de buurt van hun bak komen. De meeste zullen u op een bepaalt moment smeken om naar hun voerbak te gaan.

U vult heel theatraal en in het zicht van de hond, op uw gemak een voerbak met de normale hoeveelheid brokjes. U voegt er nog wat lekkers aan toe dat zo lekker ruikt dat hij er letterlijk van moet watertanden. Vervolgens zet u niet die, maar een andere bak op de grond met maar één brokje erin en zegt; “eet smakelijk”.

U zou eigenlijk moeten proberen om de reactie van de hond op camera vast te leggen. Hij zal vol ongeloof in zijn voerbak staren. Vervolgens kijkt hij heen en weer tussen u en zijn bak, hij slokt dat ene brokje op en zal grondig zijn lege bak afsnuffelen.

Loop rustig en normaal weg of er niets aan de hand is, maar u stopt halverwege en zegt iets in de geest van; “hé, ben je al klaar? Wil je soms nog wat?”
Wacht tot uw hond of pup bijna bedelt om meer, pak zijn bak, doe vervolgens een paar brokjes in zijn voerbak, laat uw hond gaan zitten en plaats zijn bak op de vloer.

Uw hond zal kalmer worden en zijn manieren zullen verbeteren tijdens elke “gang”. Daar komt nog bij dat door het voeren in vele kleine hapjes, uw hond zal leren om blij te zijn als u zijn voerbak benaderd en in de buurt komt.