Correct gebruik van voer in Hondentraining!

Waarom zou ik voer gebruiken om mijn hond te trainen? Als ik mijn hond vraag iets te doen, dan moet hij dat toch gewoon doen?

Honden zijn denkende, voelende, intelligente wezens. Hoewel ze geen kleine mensjes in bontpakken zijn, zullen ze net zoals wij doen wat leuk en de moeite waard is en vermijden ze dingen die dat niet zijn.

Uw hond vragen iets te doen, alleen maar “omdat u het zegt” is hetzelfde als uw baas die u vraagt te werken voor niks. Hoe gemotiveerd zou u zijn om dat werk te doen? U zou uw hond kunnen dwingen om mee te werken, maar wat zou dat doen voor uw relatie met de hond? Hoe zou u zich voelen als iemand u zou dwingen om te werken? Aan de andere kant, als u een spel aanbiedt dat uw hond begrijpt als “als ik doe wat jij wilt, krijg ik iets lekkers,” dan is het een relatiebevorderende win-win situatie. De hond is gemotiveerd om te leren, en jullie kunnen allebei van de training genieten. U houdt van uw hond, dus waarom zou u geen gebruik willen maken van een trainingsmiddel waar hij enthousiast en blij van wordt?

Wil u meer weten lees dan de pdf op The Pet Professional Guild site, of klik gewoon op de link en de PDF opent zich vanzelf.