De hondenrekening

Je hond bekijken als een rekening je bent zeker gek geworden of zo? Nee hoor, totaal niet! Als je het heel erg simpel bekijkt is de hond het resultaat van zijn/haar omgeving. Bekijk het eens als volgt.

Dit artikel is natuurlijk geen vrijbrief om de hond fysiek te straffen, en is wel heer erg simpel gesteld.

  • Telkens als je iets negatiefs doet met je hond (Schreeuwen, In zijn nekvel pakken en schudden, Fysieke correcties geven, etc., etc..) dan haal je iets van deze hondenrekening af(opname).
  • Elke keer als je iets positiefs doet (Aaien, Spelen, Voeren, etc.,etc..) voeg je iets aan deze hondenrekening toe(storting).

Het belangrijkste punt is hier dat er uiteindelijk meer stortingen dan opnames worden gedaan op deze hondenrekening. Als je meer opnames dan stortingen doet dan bestaat de kans dat je in het rood komt te staan op de hondenrekening. Je zult er voor moeten zorgen dat de hondenrekening aan het einde van de rit dus meer stortingen heeft gehad dan opnames. Als er teveel opnames zijn geweest heb je kans dat je je cheque niet kunt verzilveren.

Je hond is zijn/haar hele leven bij ons. In deze periode zullen we dus soms opnames moeten doen, dat is in elke relatie zo, maar als je er voor zorgt dat er voldoende stortingen zijn gedaan zorg je er gelijktijdig voor dat de cheque verzilverd kan worden.

Dit artikel is natuurlijk geen vrijbrief om de hond maar te straffen/corrigeren. Het fysiek straffen van de hond is iets waar we ver vandaan moeten blijven als we de honden iets willen leren.

,