Cesar Millan Pack Leader Collar voorheen De Illusion Collar”

Vandaag ben ik op onderzoek uitgegaan wat de illusion Collar nu eigenlijk is. Deze halsband is door Illusion Millan jawel de inmiddels ex-vrouw van Cesar Millan bedacht en in de markt gezet.
Cesar Millan meldt op zijn website dat hij de halsband bedacht heeft. Hij kwam op het idee omdat hij een hond met een harnas zag. Toen bedacht hij waarom laat ik geen halsband maken voor de nek van de hond.
Normaal gesproken gebruikt hij maar 1 één simpele riem, aan de boven kant van de nek.

Riem hoog in de nek
Hoe is hij toch op het idee gekomen om de halsband/riem hoog in de nek te doen?
Als u denkt dat hij dit zelf heeft bedacht dan heeft u het mis. Hij heeft het namelijk gezien tijdens een hondenshow in Amerika en
dacht toen, waarom drage alle honden hun halsband zo laag in de nek. (het sterkste gedeelte van de nek overigens)

Bekijk de video op de website van Cesar Millan over de illusion collar.

Als u het eerste filmpje heeft bekeken kunt u zich nu opmaken voor het tweede video, deze komt rechtstreeks van de cesar millan inc website die op dit moment niet meer te benaderen is.
Hierbij is Youtube onze grote vriend om het de video als nog te kunnen bekijken.

In deze video meld hij dat zij vrouw de halsband heeft bedacht en niet hij zelf, hier spreek hij zich dus flink tegen.

Wat doet de Halsband?
Zijn halsband zorgt ervoor dat de nylon sliphalsband altijd aan de bovenkant van de nek(het zwakste gedeelte) blijft zitten zodat de correctie die toegepast wordt daar uitgevoerd wordt.
Na de correctie te hebben gegeven wordt de nylon sliphalsband tijdelijk aangetrokken waardoor de lijn strakker om de nek komt te zitten. Waarbij de luchtpijp dus even afgeknepen wordt.
Als je dus een te harde correctie zou geven kan je bij de hond dus blijvende schade aanrichten en dat wil je je beste vriend toch niet aandoen?

Bekijk hier ook even de instructies die gegeven worden voor het gebruik van deze halsband.

Conclusie
Het ziet eruit als een modern martel tuig voor je hond. De nylon sliphalsband aan de bovenkant van de nek lijkt mij ook niet al te prettig voor de hond.
De correctie die gegeven moet worden door de eigenaren zullen vast niet zo zachtjes zijn waardoor de kans op letsel bij de hond wel erg aanwezig is.
Zoals ook in de handleiding staat beschreven: ‘Misuse or improper use may result in injury.’. Als dit soort zinnen al in de beschrijving van een product staan zou ik het al niet eens kopen, jij wel??

Advies is dus: Die halsband moet je gewoon niet kopen je doet jezelf en je hond er geen plezier mee!
Leer je hond liever naast je te lopen op een manier die diervriendelijk is.

, ,