Een lesje lichaamstaal

Heb jij je ooit afgevraagd hoe honden communiceren? Zullen we ze ooit begrijpen? In onderstaande video laat Dr. Sara Bennett een heel scala aan lichaamstaal voorbij komen. Aan de hand van video’s en foto’s legt ze uit waar het mis gaat en wat voor signalen honden ons geven door middel van hun lichaamstaal.

Ze praat in het video over welke signalen ze geven en in welke gemoedstoestand ze waarschijnlijk zitten. Of dit nu met Angst, Agressie of zelfverzekerd gedrag te maken heeft en hoe we dit kunnen herkennen. Ze praat in de video ook kortstondig over dominantie, en over een zekere TV persoonlijkheid die deze theorie weer nieuw leven in blaast.

De lichaamstaal die de honden onderling gebruiken is een universele taal en als het aan ons ligt zou iedereen zich hierin moeten verdiepen! Vandaar dat wij dit ook zo graag met u willen delen. U heeft alleen wel even tijd nodig om de video te kijken want hij duurt maar liefst drie kwartier, maar als je dit eenmaal hebt gekeken ben je een stuk wijzer, en zul je de lichaamstaal van je hond beter gaan begrijpen en ook steeds meer gaan zien.