Gezonde hond App helpt consument bij voorkomen rasoverdrijving

Vanaf vandaag is er geen excuus meer voor het kopen van een hond met een overdreven uiterlijk: de gezonde hond App is gratis te downloaden in de App Store. Met deze App kan iedereen ervaren wat een hond gezond of minder gezond maakt.

bron: Hondenbescherming.nl

Rasoverdrijving veroorzaakt hondenleed

Er is veel te doen over honden en hun gezondheid. Die aandacht is terecht. Onze huidige huishond is namelijk lang niet zo gezond als hij zou kunnen zijn. En dat veroorzaakt veel hondenleed.

Om toekomstige hondenbezitters te helpen bij het kiezen van een gezonde, goed bewegende hond, lanceert de Koninklijke Hondenbescherming de Gezonde hond App.

Gratis Gezonde hond App toont gevolg uiterlijk

Met behulp van de App kunnen hondenliefhebbers naar hartenlust bouwen aan hun eigen hond. Het is daarbij de uitdaging een zo gezond mogelijke hond te bouwen. Er kan ‘gesleuteld’ worden aan de huid, lippen, ogen, oren, poten, rug, snuit en vacht. De gebouwde hond kan vervolgens getest worden op gezondheid. Hoe meer alles groen kleurt, hoe gezonder de hond. Hoe meer alles rood kleurt, hoe ongezonder de hond.

In de App wordt uitgelegd waarom een keuze gezond of ongezond uitpakt. Op deze wijze leert men dus welke eigenschappen een hond tot een gezonde hond maken.

Nu in de App Store dankzij Fluxility.com

De App is gratis te downloaden voor de iPad in de App Store. Voor iedereen die op zoek is naar een gezonde hond of gewoon nieuwsgierig is of het lukt een zo gezond mogelijke hond te bouwen!
De App is mede mogelijk gemaakt door sponsor Fluxility. Weten wat zij doen? Neem snel een kijkje op Fluxility.com.