HELP!!!! Mijn hond trekt….

Honden die aan de lijn trekken is een van de meest voorkomende klachten. Je moet je hierbij afvragen waarom de hond aan de lijn trekt. De rede is vaak heel simpel. De hond trekt aan de riem omdat we hem dat van jongs af aan geleerd hebben.

De hond trekt aan de riem als hij een andere hond wil ontmoeten, als hij een blaadje achterna gaat, of als hij naar iemand anders toe wil. De baasjes lopen er vaak gezellig achteraan zonder door te hebben dat ze hond het trekken aan de riem aan het aanleren zijn. De hond leert namelijk al snel, als ik aan de riem trek kom ik waar ik wil komen.

In “Help, mijn hond trekt aan de lijn” wordt er in een aantal duidelijke stappen uitgelegd wat je het beste kunt doen om dit gedrag af te leren, en ander gewenst gedrag aan kunt leren.