Gehoorzame Huishond Nijmegen

Hoe jong of oud uw hond ook is, te oud om te leren is hij in ieder geval nooit! U bent altijd welkom om een introductieles mee te maken. Als u een pup of hond heeft met een leeftijd jonger dan 7 maanden kunt u deze direct meenemen. Als u een oudere hond heeft neemt u deze niet mee naar de introductieles. In overleg met de instructrice wordt gekeken in welke les uw hond het beste past.
In deze les ligt de nadruk op theorie, volgens ons een onmisbaar verhaal over het fenomeen ‘hond’ en wat de hond van u verwacht om een zo prettig mogelijke huisgenoot te zijn. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken en kunt iedere zaterdagochtend komen om 9.30 uur.

Besluit u na een introductieles om door te gaan, zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de leeftijd van uw hond. Is uw hond nog geen jaar, komt u afhankelijk van zijn leeftijd, in een van de groepen voor jonge honden. Is uw hond tussen de 7 en 12 weken, komt u in de ‘welpengroep’. Is uw hond ouder dan 12 weken, komt u in een van de ‘pupgroepen’. Is uw hond bij aanvang van de cursus ouder dan 6 maanden, komt u in de ‘jonge hondengroep’. In al deze groepen zijn de oefeningen afgestemd op de leeftijd van de hond. Wij zijn van mening dat je honden niet moet overvragen. Het moet tenslotte voor baas en hond leuk én leerzaam zijn. Niets is zo frustrerend als het idee dat je boven je kunnen moet presteren; dat geldt óók voor een hond. Bovendien heb je niets aan een hond die met 10 maanden álle mogelijke oefeningen foutloos kan, maar het plezier in het werken voor de baas is verleerd.

Voor de volwassen honden zijn er verschillende niveau’s. De beginnersgroep is bedoeld voor beginnende volwassen honden. Na een cyclus van zo’n 10 lessen, wordt bekeken of de baas-hondcombinatie kan doorstromen naar een basisgroep. In de basisgroep stromen ook honden in die uit de jonge hondengroep komen en inmiddels hun eerste verjaardag hebben gevierd. Aan de hand van een stempelkaart worden de oefeningen op verschillende niveau’s afgetekend. In de hoogste groep, de themagroep, worden de puntjes op de i gezet. Is de stempelkaart vol, is het diploma van de cursus behaald. We nemen dus géén examens af (bij ons dus ook geen examenstress!): baas en hond zijn klaar als de kaart vol is. Dat betekent dat een baas het gedrag van zijn hond begrijpt en door goed te kijken wéét welk gedrag de hond zal laten zien en hoe hij als baas hierop kan anticiperen.

Gehoorzame Huishond Nijmegen werkt met:

VoerbeloningClickerCorrectieGentle leaderPrikbandSlipkettingSchokband

Adres gegevens

Ambachtsweg 37
6541 DA Nijmegen
Provincie: Gelderland

Contact gegevens

Tel: 024 - 6422211
Email: gehoorzamehuishond@hotmail.com
Website: http://nijmegen-denbosch.dierenbescherming.nl/introductie