Kamervragen over Heterense hond DJ

Afgelopen maandag hebben wij op onze Facebook pagina het bericht gedeeld over de Heterense hond DJ.

De hond, een Mechelse herder, heeft de eigenaar, Linda Reijnen, in haar been gebeten nadat deze de twee vechtende honden uit elkaar probeerde te halen. Zelf vindt Linda het haar eigen schuld dat ze gebeten is omdat ze tussen de twee vechtende honden is gesprongen. Echter denk de politie daar iets anders over en heeft de hond in beslag genomen en zou afgelopen woensdag een spuitje krijgen. Linda heeft hier tegen geprotesteerd voor het paleis van justitie in een hondenbench. Tot op heden zit de hond in een asiel waardoor de situatie van de hond niet veel beter lijkt te worden.

Kamervragen

De Partij voor de Dieren wil van staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma weten wat een passende oplossing zou zijn voor de Heterense hond DJ. Vorige week dinsdag werd de hond door de politie in beslag genomen nadat hij zijn baasje had gebeten. De hond krijgt mogelijk een spuitje. Daar stelt de PvdD Kamervragen over.

Onwettig

Linda heeft een brief gekregen van de burgemeester waarin wordt uitgelegd dat haar hond eerst onwettig in beslag is genomen, maar later is de hond alsnog wettig in beslag genomen omdat hij een ambulancemedewerker heeft gebeten en niet al te vriendelijk was naar de pensionhouder toe.

Martin Gaus

De hond moet worden getest echte hebben Linda en haar advocaat geen vertrouwen in degene die de test zou moeten afnemen omdat deze bevooroordeeld zou kijken naar hond DJ.

Wij hebben vandaag een tweet de deur uit gestuurd naar Martin Gaus, en hebben van Martin Gaus Academie begrepen dat ze hun diensten hebben aangeboden om de hond aan de tand te voelen. We hopen dat het lukt om deze hond te redden volgens de nieuwe methode van testen die door Helly & Martin Gaus en zijn ontwikkeld!