UPDATE: Man dumpt moederhond bij Dierenopvangcentrum Amsterdam

Amsterdam – In de ochtend van maandag 8 juli omstreeks half 10, kwam een man het asiel binnen en wilde een hond afgeven. Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat het geen zuivere koffie was. De man nam de benen en liet de hond los op het terrein van het Amsterdamse asiel. Wie is deze man en waar zijn de puppies van deze moederhond?

Bron: Dierenopvangcentrum Amsterdam
Foto’s: Direnopvangcentrum Amsterdam

Maandag halverwege de ochtend kwam een donker getinte man van ongeveer 30 jaar het dierenasiel aan de Ookmeerweg binnenwandelen. Hij zei dat hij op de hond van een vriend had gepast en haar zat was, dus wilde hij haar bij het Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA) brengen. Om een hond onder deze omstandigheden in te nemen, moet men zich kunnen legitimeren.

UPDATE:
Aan het eind van de middag kwam dezelfde man die de hond bij het asiel had gedumpt weer terug en wilde zijn verantwoording op zich nemen. Hij vertelde dat hij de hond had weggehaald bij de eigenaar, omdat zij daar slecht behandeld werd. De man wist niet waar de pups waren. De ‘vinder’ voelde zich de hele dag schuldig en wilde zijn verantwoordelijkheid als man op zich nemen.

De ‘vinder’ kon en wilde zich nu wel legitimeren. Echter kwamen de gegevens van de legitimatie en de gegevens van de chip niet overeen. Het dierenasiel gaat de chipgegevens doorgeven aan de politie en de hondenbegeleiding in Amsterdam in de hoop meer te weten over de eigenaar. De gegevens van de ‘vinder’ zijn bekend, maar wegens gebrek aan bewijs kon het asiel niets anders doen dan de man weer naar huis te laten gaan.

De eigenaar heeft nu 14 dagen de tijd om zich te melden. Er wordt een brief naar het adres wat op de chip staat verzonden in de hoop dat de eigenaar zich snel meldt. Mocht de eigenaar zich niet melden na 14 dagen en de hond is gezond en qua gedrag op dat moment herplaatsbaar, dan zoekt het asiel een ander baasje voor de hond.

Moederhond

Moederhond