Problemen met trainen? probeer deze tips

Bij hondentraining komt het erop neer dat je het gedrag van je hond beïnvloed. Beloon het gedrag wat je wilt, zoals zit, blijf, kom en beheers het gedrag dat je niet wilt, zoals tegen je aan springen, blaffen, graven en bijten.

Sommige honden lijken makkelijker te trainen dan andere. Als je hond niet reageert jou training probeer het eens met de onderstaande tips.

Tip 1: Maak een afspraak
Maak een afspraak met jezelf om tenminste tien minuten per dat te trainen met je hond. Met af en toe trainen, op maandag een paar minuten, niets tot donderdag en daarna weer een paar minuten op Zaterdag krijg je niet het gewenste resultaat. Met zo’n schema wordt het lastig voor je hond op te leren.

Tip 2: Geen gratis voedsel
Voedsel kan worden gebruikt als een zeer sterke motivator. Als uw hond is toegestaan ​​om te eten wanneer hij daar zin in heeft, zal het moeilijk zijn om het voedsel te gebruiken om gedrag te versterken.

Tip 3: Krijg de aandacht van je hond
Spendeer wat tijd om je hond te laten kijken wanneer je een commando geeft. De meeste honden slagen er niet in om een commando uit te voeren, omdat ze geen aandacht voor de eigenaar hebben. Zorg er altijd voor dat u de aandacht van uw hond heeft alvorens een commando te geven.

Tip 4: Zeer krachtige beloningen
Honden hebben net als wij verschillende maken. Als u uw hond probeert te trainen met beloningssnoepjes die hij/zij niet lekker vindt is het voor de hond erg moeilijk om gemotiveerd te blijven.

Experimenteer met een aantal verschillende soorten beloningen en kom erachter welke jou hond het lekkerst vindt.