Wantoestanden in asiel winschoten

Evelien van Zanden, oud medewerkster van het Dierenasiel in Winschoten kan niet langer haar mond houden. Volgens haar worden er al jarenlang gezonde dieren afgemaakt in dit asiel, waaronder gezonde puppy’s en kittens.

Haar verhaal wordt bevestigd door andere mensen, die ook bij het asiel hebben gewerkt en daar gefrustreerd zijn weg gegaan. Ze kwamen daar voor het redden en verzorgen van dieren en zagen daar regelmatig dieren onnodig verdwijnen, niet omdat ze geplaatst werden volgens Evelien, maar omdat ze afgemaakt werden.

Bron: Westerwoldegroen.nl

Van Zanden zegt in een rechtstreeks contact, dat zijzelf getuige is geweest van het afmaken van dieren. De dieren werden volgens haar afgemaakt onder het mom dat ze niet sociaal zouden zijn. Zij zegt hierover: “Ik ben er zelf getuige van geweest en heb inmiddels contact met ex-medewerkers van het asiel die ook hun verhaal wel willen doen. Er zijn ook vrijwilligers die willen getuigen dat de honden die afgemaakt zijn sociale honden waren en ook van kittens en katten die zonder echt gegronde reden zijn afgemaakt.”

De situatie, die Van Zanden beschrijft betreft het asiel in Winschoten. Zij zegt echter ook van vrijwilligers uit het asiel in Zuidwolde inmiddels telefoontjes te hebben gehad en dat ook zij voor 100 procent achter de actie staan om het na jaren van stilzwijgen nu in de openbaarheid te brengen.

Leest het hele artikel op de website van westerwoldegroen.

,