Warme mand gezocht voor 2 jarig Tervuerense Herder (Is Geplaatst)

LET OP: Luna is inmiddels geplaatst!

Luna (Tervuerense Herder) is erg lief maar kan wegens omstandigheden niet bij de huidige eigenaar blijven, daarom zijn we op zoek naar een nieuwe liefdevolle eigenaar. Ze is 2 jaar oud en kan met kinderen en katten overweg. Ze is tevens erg leergierig dus, mocht je met haar willen trainen zal ze dit prachtig vinden!

Luna (2 jarige Tervuerense Herder)

Bent u degene die haar haar warme mand wil geven neem dan contact met ons op.

Hieronder vindt u meer informatie over de Tervuerense herder:

De Tervuerense herder, ook Tervurense of Tervuurse herder gespeld, behoort tot de groep van de Belgische herders. Hij is naar de gemeente Tervuren, bij Brussel, vernoemd.

Uiterlijk
Ze komen voor in rood, grijsbruin gemêleerd en alle kleurschakeringen van grijs en bruin tot en met een zwart masker is altijd verplicht. De kleuren hebben allemaal een naam, zoals grijs: Gris charbonné is. Beharing is lang en ze hebben een typishe ‘kraag’. Zijn schofthoogte is 56 tot 66 centimeter, afwijking van enkele centimeters naar boven of naar beneden is toegestaan. Zijn gewicht kan hierdoor variëren van 25 tot 35 kilogram.

Verzorging
Deze honden mogen niet te veel gekamd of geborsteld worden, aangezien anders de dikke ondervacht beschadigd zou kunnen worden. Tijdens de rui kan een grofgetande kam wel goede diensten bewijzen. Veelvuldig borstelen van een tervuerens herder buiten de rui periode heeft alleen maar tot gevolg dat de hond nog meer haar verliest. Tervuerense hebben veel beweging en aandacht nodig. De honden moeten goed getraind zijn want ze houden van beweging, zoals achter een bal of frisbee aan rennen. Tervuerense herders hebben en consequente maar vriendelijke opvoeding nodig door hun gevoelige en speelse aard.

Bron: Wikipedia