Wat is een gele hond?

Een gele hond is een hele gewone hond. Er hoeft niets mis te zijn met deze hond, de hond kan best heel sociaal zijn naar mensen en of dieren. De hond kan ook gezond zijn en gele honden heb je van alle leeftijden.

Een gele hond heeft alleen maar meer ruimte nodig. Dit kan komen door zoveel uiteenlopende redenen. Een paar
van die redenen zal ik hieronder noemen.

Gele honden zijn honden die misschien….
… ooit aangevallen zijn door een andere hond
… drachtig zijn
… net geopereerde zijn
… nog pup zijn en waarvan de eigenaar geen ongewenste gedragingen wil laten aanleren terwijl er met hem/haar getraind wordt
… loops zijn
… andere honden eng vinden
… niet door iedereen aangehaald willen worden
… oud en doof zijn
… in opleiding zijn
etc…

Eigenlijk zou elke hond de ruimte moeten krijgen, maar in Nederland is het heel gewoon dat we als mens denken dat elke hond alles maar leuk moet vinden en geaaid moet worden door jan en alleman.

Honden zijn zo leuk en veel mensen willen dat hun hond met die andere hond spelen omdat het zo leuk is om met een soortgenootje interactie te hebben. Maar vinden honden het ook zo leuk en is het spel dat wij “leuk” vinden ook wel echt spel?
Ook hebben honden een hoge aaibaarheidsfactor en wij (de mens) wil door het knuffelen laten merken dat wij die hond zo schattig vinden. Terwijl de hond die hand best wel eng kan vinden of de manier hoe die hand over de kop gaat (want zo aaien de meeste mensen) anders interpreteren dan ‘onze’ intentie

Wanneer er dus een “gele Hond” op straat wordt gezien veroordeel deze (en de geleider) dan niet door het idee te hebben dat die hond “niet goed” zou zijn.

De meeste gele honden vertonen heel normaal honden gedrag ook al is dat voor ons als mens vaak ongewenst.

Door gele honden wordt maar om één ding gevraagd.

Geef mij de ruimte die ik nodig heb!!!

Kijk voor meer informatie op de website van de gele hond, of like ze op Facebook