Zit

Zit is misschien wel een van de makkelijkste commando’s om je hond aan te leren waar je later veel profijt van kunt hebben. Je kunt dit namelijk gebruiken voordat je de deur open doet en je hond rustig wil laten zitten voordat je met hem/haar gaat wandelen. Bij de stoeprand is het ook erg handig om je hond het commando zit te kunnen geven zodat hij rustig wacht voordat je oversteekt naar het losloop gebied.

Neem een jonge hond (oudere hond kan natuurlijk ook)

Voor het aanleren van het commando ‘zit’ heb je natuurlijk een hond nodig dit kan een jonge hond zijn, zoals in de video, maar dit kan natuurlijk ook een al iets oudere hond zijn. Oudere honden kunnen nog steeds nieuwe commando’s leren al wordt vaak gedacht van niet.

Gebruik voertjes/snoepjes die de hond erg lekker vindt

Probeer er achter te komen welke voertje je hond het lekkerst vindt. Deze voertjes/snoepjes zijn in de hond zijn ogen erg veel waard. Deze kun je dus perfect gebruiken om hem/haar nieuw gedrag aan te leren. Probeer wel af te wisselen met deze voertjes/snoepjes zodat de waarde van het voertjes/snoepjes behouden blijft.

Heel veel geduld hebben.

Voor het aanleren van nieuw gedrag of gedrag dat hij/zij nog niet kent, heb je heel veel geduld nodig. Je zult je hond ook duidelijk moeten vertellen wat je van hem verwacht.

In deze video wordt het commando ‘zit’ aangeleerd zonder gebruikt te maken van enige vorm van dwang. De hond bied het gedrag zelf aan en moet hier dus ook zijn hersenen gebruiken om er achter te komen wat er nu precies van hem verlangt wordt.

,